Ik ga elektrisch koken

Steeds meer mensen koken op inductie. Bijna de helft van de verkochte kookplaten is een inductie kookplaat. Dat is niet gek, want koken met een stekker heeft de toekomst. Het is makkelijk, veilig en schoon.

Uw installatie geschikt maken

ls je alle ‘pitten’ van je inductieplaat gebruikt, gaat er veel stroom naartoe. Daarom moet er een aparte stroomdraad komen van de meterkast naar je inductie kookplaat, en een speciaal stopcontact voor de ‘perilex’-stekker van je kookplaat. Bovendien neemt de kookplaat 2 groepen in je meterkast in beslag (bij een grote kookplaat zelfs 3 groepen). Het aanleggen van de stroomdraad + stopcontact + eventueel extra groepen in de meterkast kost zo’n € 600.

Milieucentraal biedt veel onafhankelijke informatie over inductiekoken

Gas of stroom?

Bij koken op gas verbruik je gemiddeld 37 m3 gas per jaar. Er is nu nog weinig verschil in CO2-uitstoot tussen een gaskookplaat en inductie kookplaat. Dat komt doordat de stroom voor je inductieplaat nu vooral nog van aardgas en steenkolen komt (grijze stroom). Maar de stroom zal in de toekomst groener worden, en dan wint de inductiekookplaat het.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.